Airco service

Airconditioning verhoogt het comfort tijdens het autorijden. Een airco zorgt voor een aangename temperatuur in je auto, en houdt stof, uitlaatgassen en pollen buiten. Ook ben je snel van beslagen ruiten af. Laat daarom je airco goed onderhouden.

Regelmatig onderhoud: veilig en fris

Rij prettiger en gezonder met een goed onderhouden airco

Een slimme zet

Regelmatige controle van je airco is om meerdere redenen een slimme zet. Je rijdt niet alleen prettiger, het is ook veiliger. Uit onderzoek blijkt dat bestuurders van een frisse en koele auto maar liefst 30% minder vaak betrokken zijn bij ongevallen!

Let op: airco-onderhoud wordt niet standaard in een reguliere onderhoudsbeurt meegenomen. Maak daarom periodiek een afspraak met ons voor een vakkundige check van je airco.

Airco check

√  Werking essentiële onderdelen controleren √  Koelende werking controleren √  Kwaliteit stof- en pollenfilter controleren

Vervangen stof- en pollenfilter

Als de monteur constateert dat het filter niet meer goed functioneert, is vervangen een optie. Na vervanging stroomt er meer lucht de auto binnen dan daarvoor, en is de luchtkwaliteit beter en dus gezonder.

Airco geurbehandeling

De geurbehandeling verwijdert niet alleen muffe luchtjes uit je airco, ook wordt de lucht veel schoner en dus gezonder. Aangeraden wordt om dit eens per jaar te laten doen.

Airco onderhoudsbeurt

√  Werking essentiële onderdelen controleren √  Koelende werking controleren √  Kwaliteit stof- en pollenfilter controleren √  Drukbeveiliging en lekdichtheid controleren √  Drukbeproeving controleren √  Leeghalen, vacumeren en afvullen