Distributieriem & multiriem

De distributieriem en multiriem zijn belangrijke onderdelen in je auto. Deze moeten dus goed onderhouden worden en tijdig worden vervangen. Maar waarom zijn de distributie- en multiriem nou zou belangrijk?

De distributieriem vervangen

Een versleten distributieriem kan leiden tot beschadigingen aan de motor. Het is dus belangrijk om de distributieriem tijdig te vervangen. Dit doe je natuurlijk bij Autobedrijf Wils!

Vervanging bij kilometrages tussen 90.000-240.000 km

De distributieriem is cruciaal voor de werking van de motor. Als hij verspringt of breekt, kan dat ernstige en vooral dure motorschade tot gevolg hebben. Daarom is vervanging volgens fabrieksvoorschrift uitermate belangrijk. Afhankelijk van het motortype dient dit te gebeuren bij kilometrages tussen 90.000-240.000 km. De distributieriem zelf is relatief goedkoop, maar de vervanging is specialistisch en arbeidsintensief. Om dubbelingen van arbeidskosten te voorkomen, wordt hierbij ook de vervanging van bijbehorende onderdelen als spanrollen aanbevolen.

Belangrijk voor jouw auto

De multiriem drijft verschillende essentiële systemen van jouw auto aan. Het is dus belangrijk dat jouw auto beschikt over een multiriem in topconditie. Voor tijdige en vakkundige vervanging kun je terecht bij Autobedrijf Wils

Vervang de multiriem tijdig

De multiriem of V-snaar zorgt voor aandrijving van de waterpomp, de dynamo, stuurbekrachtiging en aircopomp. Door uitdroging en/of het vertonen van scheurtjes kan hij gaan slippen, piepen of zelfs knappen. Daardoor kunnen essentiële systemen uitvallen. Tijdige vervanging is dus belangrijk. De vervangingsfrequentie is afhankelijk van model en motortype.