Remmen

Goed werkende remmen zijn heel belangrijk voor een veilige deelname aan het verkeer. Om ervoor te zorgen dat de remmen van jouw auto goed werken is het belangrijk om deze op tijd te laten controleren en vervangen. Laat dit onderhoud uitvoeren bij ons want alleen dan ben je verzekerd van de beste service, gebruik van originele onderdelen, 2 jaar garantie op originele onderdelen en bijbehorende werkzaamheden en remmen in topconditie.

Remblokken vervangen

Remblokken worden door het rempedaal te bedienen tegen de remschijf gedrukt en zorgen er zo voor dat uw ŠKODA snel tot stilstand komt. Ze zijn dus cruciaal voor de veiligheid. Versleten remblokken leiden tot een (sterk) verminderde remwerking en kunnen schade veroorzaken aan de remschijven. Dé factor bij de vervangingsfrequentie is de rijstijl van de bestuurder.

Remschijven vervangen

Remschijven zijn cruciale veiligheidsonderdelen van het remsysteem. Doorrijden met versleten schijven kan gevaarlijk zijn. Vervanging altijd in combinatie met remblokken, de timing hangt af van rijstijl en onderhoud.

Remvloeistof verversen

De remvloeistof is de verbindende schakel tussen alle componenten van het remsysteem. Deze vloeistof heeft de neiging vocht op te nemen. Dat heeft een negatieve invloed op de remwerking én de levensduur van het remsysteem. Daarom dient de remvloeistof de eerste keer na drie jaar, en later om de twee jaar vervangen te worden.

Service remvloeistof

  • Het systeem wordt leeggehaald
  • Het systeem wordt gevuld met nieuwe vloeistof
  • Het systeem wordt ontlucht
  • Het systeem wordt getest en ingeregeld